Την Πέμπτη, 30/03/2023 στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Το Παρελθόν , το Παρόν και το Μέλλον του Ποντιακού Ελληνισμού»(Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος :Μαντονίτσα Ευδοκία, Σεϊτανίδου Φωτεινή και Χαριτοπούλου Σοφία.) πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας ένα αφιέρωμα στην ποντιακή κουζίνα, με απώτερο στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν μια άλλη πτυχή του Ποντιακού Ελληνισμού. Μέλη του Ποντιακού συλλόγου «Παναγία Σουμελά» ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη προθυμία και χαρά στο κάλεσμά μας και μαγείρεψαν για τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ποντιακά εδέσματα, όπως ωτία και πιροσκί. Τα παιδιά είδαν, άκουσαν, μαγείρεψαν, γεύτηκαν και έμαθαν πολλά για την μαγειρική παράδοση των προγόνων τους. Βιώσαν από πρώτο χέρι τις ιδιαίτερες γεύσεις και μυρωδιές του Πόντου.
Την εκδήλωση με την παρουσία τους τίμησαν οι κ.κ. Ευσταθιάδης Ιωάννης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και Σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , ο οποίος μελέτησε ιδιαίτερα την Ιστορία του Πόντου, ο πρόεδρος του συλλόγου «Παναγία Σουμελά», Χατζηεπίδης Μιχάλης και ο Κωτίδης Νικόλαος, εκπαιδευτικός. Οι τρεις κύριοι μίλησαν με τα παιδιά, απάντησαν με ενδιαφέρον στις ερωτήσεις τους και εκτίμησαν ιδιαίτερα την επιθυμία των παιδιών να μάθουν για την Ιστορία και τον Πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου. Η συνάντηση αυτή υπήρξε μια ευχάριστη εμπειρία για τα παιδιά.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το σύλλογο «Παναγία Σουμελά» και τους εξαιρετικούς ανθρώπους που τον στελεχώνουν για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας, ιδιαίτερα τον πρόεδρο του συλλόγου, Χατζηεπίδη Μιχάλη και τις γλυκύτατες κυρίες που μας μαγείρεψαν με αγάπη και μας φανέρωσαν τα μυστικά της κάθε συνταγής .Επίσης, ευχαριστούμε τον κ. Ευσταθιάδη Ιωάννη για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας μετέφερε. Τους συγχαίρουμε για την προσπάθειά τους να διασώσουν τις παραδόσεις και να τις μεταλαμπαδεύσουν στις νέες γενιές.